sobota 14. srpna 2010

I am a d8

Jestli něco rád hraji, jsou to stolní hry. Občas dojde i na jejich vymýšlení, a když se vymýšlí, většinou se i "půjčuje jinde". Při náhodném brouzdání jsem zjistil, že jsem osmistěnná kostka (no jo, pitomým článkům se asi nakonec nevyhnu).

I am a d8
Take the quiz at dicepool.com

You are a d8: You are the true adventurer! Dragons rescued, princesses slayed, and all that business while O Fortuna plays in the background. Your social calender is crammed with heroic deeds, and you've personally saved the world from ultimate destruction at least twice. You are reliable, perhaps a bit predictable, but overall a shining example of what happens when courage meets determination.
Inu, má to něco do sebe. : )) Minimálně mě zaujalo použít ve vymýšlené hře osmistěnku namísto dvacetistěnky a šestistěnky. : ))

4 komentářů:

keksa řekl(a)...

Tak například DnD používá sadu kostek d4,d6,d8,d10,d12,d20 a d100 (to je vlastně d10 ale procentová, takže místo 1,2,3,... je tam 10,20,30,...) a pro naprosto každou kostku má využití. ;)

Likandro řekl(a)...

Vím, neboj - to že je zbytečně v poslední větě nevypisuji, neznamená, že o nich nevím a nevěděl jsem, říkám tam jen, že mě nenapadlo je hned užít. ;)
Ale DnD a klasická deskovka na hrdiny pro širší publikum (Talisman a podobné) jsou dvě odlišné věci. :-P
Většina lidí je prostě zvyklá hodit d6 kostkou a to je všechno. :) Jakmile je kostek moc (ať už druhově nebo co do počtu), nechtějí hru hrát. Obecně čím méně kostek a všemožných žetonků, tím lépe.
Prostě trend je držet se klasické d6 kostky, protože se z ní asi nejsnáze odečte hodnota. U d20 to jde o něco pomaleji - jasně, když hodíš jednou za půl hodiny, není problém, ale pokud házíš například pro všechny modely na herním plánu (třeba 80), už to začíná být pomalejší, stejně tak pokud bys házel d20 pro každou nestvůru kterou v podstatě každé kolo potkáš.

parekvrohlikkju řekl(a)...

Já odboural házení kostkou úplně x)- hraju gamebook s králem Artušem a protože když mě zabijí určitě nezačínám od začátku, to by byl masochismus; takže vykráceno/poděleno, můj hrdina je tak jako tak The One, čili a v podstatě je mu ten hod nanic x). Ale je to, pravda, singleplayer x)

Jinak myslím že hry ne úplně o herní problematice nejsou hloupé, je myslím jenom dobře že nás zajímají i jiné věci..

PepiCzech řekl(a)...

Taktéž mi vyšla osmistěnka :)

Srdcem temná strana, co se ale vždycky přidá ke správňákům :)