pátek 27. srpna 2010

Dragon Age: Prameny

Původně jsem si chtěl nechat další článek na Cubesis II nebo na Vesnici, ale nedá se jinak...

Včera jsem se dověděl, že v ElectroWorldu mají akci, která má brzy skončit - prý uspořádanou výrobcem hry - a prodávají Dragon Age s 50% slevou (tedy za 250 korun). Po všeliké té chvále co jsem na hru slyšel, jsem tedy obětoval penízky na snad ani ne rok starou hru.

To by bylo všechno dobré a krásné, kdyby hra skutečně měla koule, které jí všichni připisují. Zatím jsem si jí osahal jen velmi letmo ve tři čtvrtě hodině, ale upřímně: Kdybych si pořídil Baldur´s Gate I a II, asi by to nebylo - krom grafického kabátku - o moc jiné. Hra se tváří a chová dost podobně. Přitom bych si připlatil jen 100 peněz a měl hned dva kousky i s datadisky.

Stejně tak jsem si mohl koupit Fallout I a II (oba díly + tactics za 250) který mě teď na Lepenkářském srazu už po prvním zahrání během deseti minut zaujal mnohem víc - a to nejsem fanoušek science fiction.

Takže nevím, mám ze hry docela rozporuplné pocity. Tohle je ono? O tom všichni mluví?

Ještě tomu dám šanci, ale zase jsem si jednou ověřil stále platné:
"Nevěř recenzím." 

2 komentářů:

Firejs řekl(a)...

Já to ještě nehrál, a asi ani nebudu, ale BG si pamatuju, hlavně zabíjeni spících lidí v hospodě ;)

Poslední dobou příjde, že recenze jsou strašně nadsazené a ty co nejsou zaplacené zase naopak ;)

Adderek řekl(a)...

Takhle, Liki, nepakuj to. Prvních pár hodin hry je celkem nuda. Ale jak se otevře příběh a ty čelíš prvnímu bossovi, je už co obdivovat (snad až na stupidní souboják, kdy nepřátelé používají útoky podle počtu targetů, takže se například vyplatí prvního bose ukousávat jedním zblízka a ostatními z dálky, jinak je pořád sbíráš ze země).
Hra má spoustu neduhů co do volnosti, ekonomiky, právě soubojů, logiky rozhodování, atd. Ale není to špatná hra. Samozřejmě Baldur 2, Arcanum, Torment či Neverwinter jsou podstatně lepší (až na grafiku, ale ta je pro mě na nejnižší příčce hodnocení kvality hry).

Ale sdílím s tebou ten pocit "tohle je ono?!". Ve srovnání s ostatními příběhovými RPG klenoty je to samozřejmě špatná hra, ale sama o sobě se dá hrát. Vžij se a neporovnávej.