úterý 8. března 2011

Podej prst, přijdeš o ruku...

Znáte to, chcete někomu pomoct, poradíte, ale jemu nestačí rada a názorná ukázka. Ne, ne. A když už se uvolíte k tomu, že část uděláte, dozvíte se, že tu část co neuděláte, tu nechá člobrda tak, jak byla... Pfff. Tak tady taková jedno odpolední rychlovka. Ve hře budou panáčci z původní verze hry, stejně tak dopadnou i kostičky předmětů atp. Prostředí jsou čtyři, variují se spíše málo, hlavně barevně. Není to moc doladěné. Prostě rychlovka, která měla původně (venkovní obrázek) v ideálním případě sloužit jako nástin toho, jak to zhruba ten druhý člověk, který prosí o radu, může udělat - ostatně proto je to tak jednoduché.

nová městská grafika

nová venkovní grafika

původní grafika hry Escape od Xema

4 komentářů:

phob řekl(a)...

rozhodne je to lepsi, nez puvodni... :)
mozna hud bych poresil trosku jinak... a jeste bych mozna vymyslel nejaky efektik :)

Firejs řekl(a)...

Taky jsem sním několikrát dlouze diskutoval a snad mu i něco dělal na téma grafiky(kostek, přechodů, detailu), efektů, programování, příběhu a intra. Ale většinu z toho nechal v "další verzi" ukázky, tak jak to bylo a celkově to k ničemu nevedlo.

Ale rychlovku jsi udělal velice pěknou, jde na tom názorně vidět, že i s pár barevných obdélníků (které zvládne udělat každý) se dá poskládat pěkná grafika - inspirující ;)

Likandro řekl(a)...

phob: Hud by to chtělo jiný, ale sáhl jsem po prvním co mě napadl. U efektíků nevím, co přesně myslíš, u toho bych se nezlobil za upřesnění. Osobně - kdybych si s tím měl vyhrát - bych se asi nebál trochu víc stínovat, přidat odlesky atp. Ale tak já jsem s grafikou u tohohle skončil s tím, že mám na práci jiné věci (např. Cubesis, když nepočítám věci do školy), takže radou (hlavně k hratelnosti, nebo gamedesignu nebo jak to nazvat) nápomocný budu, přímou spoluprací na tvorbě (ať už grafiky nebo programu) ne.

Firejs: Mno, tak já jsem nemluvil jen tady o Xemovi :) Jde celkově o ten přístup těch "mlaďasů". Něco podobného se neděje poprvé. :) Jinač ano, s několika základními tvary se dají dělat jakž takž koukatelné věci : )) Což mě přivádí k tomu, že pořád nechápu, proč není hotová ta logická hra co jsi dělal. Respektive vždycky jde celá přemalovat, když už jí nikdo v podobném duchu nedodělá.

Firejs řekl(a)...

Není hotová, protože mi chybí pár obrázků - proto není důvod to celé přemalovat a nenašel se nikdo kdo by tomu věnoval svých pět minut a druhý důvod je nedostatečný počet levelů - nedávno probíhal betatest a šikovnej hráč to sfoukne vcelku rychle. Čekal jsem dlouho jestli se náhodou někdo nenajde. Levely nakonec dělám sám(už chybí snad jen pár posledních), až je dodělám tak se pokusím dokončit i grafiku. V programu jsou už odladěné aj všechny bugy, takže to snad už brzo bude.