pátek 18. března 2011

Zjistěte datum vaší smrti.

Omlouvám se za další ze zbytečných článků, ale tohle mi nedalo. Nějakým nedopatřením a nevědomky jsem při překliknutí z okna komunikačního programu stiskl v internetu nějaký odkaz. No a než jsem stačil zareagovat, vyskočilo na mě tohle:
Já sice chápu, že se o smrti musí hovořit, ale že by se u toho měl doktor na obrázku ještě smát...? No to teda nevim. A celkově mi to přijde poměrně zcestné. 

5 komentářů:

parekvrohlikkju řekl(a)...

Nejspíš jeden z testů ve kterých na tebe na konci vyskočí abys zaplatil smskou stovku x). Btw nedávno jsem náhodou viděl film o Dr. Kevorkyanovi (doktor Smrt) a dost mě to dostalo...

Datum smrti řekl(a)...

Ja zas vim o tomto testu www.datum-smrti.cz. Tam se rozhodne nikdo nesmeje, vypada pomerne seriozne. Je tam dost otazek na to, aby se to dalo zasadit do nejakeho matematickeho modelu a aby vysledek byl skutecne realny dle Ceskeho statistickeho uradu. To nevypada jako nejake bla bla, funny blbost.

Likandro řekl(a)...

Test jsem prošel, takže délka i serióznost je možná v pořádku, ale to nic nemění na faktu, že se doktor na obrázku směje, a to tak, jako kdyby nás nejraději viděl v rakvi.

Když už je tu přidáno téma "funny blbosti", ačkoliv příspěvek se o tom takto nevyjadřuje, pak je test blbost minimálně z toho hlediska, že je jen velmi orientační, jako všechny podobné testy.
Především jde ale o "funny blbost", v trochu jiném, negativním smyslu, proto, že se ptá na datum smrti, což je věc, kterou by nikdo znát neměl. To je věc, která k životu nepatří. Člověk který jí zná, když je mladý, může snadno přejít k životu v užívání, když je starý, může začít dělat mladické hlouposti nebo věci před smrtí "urovnat", nicméně, v obou případech se mění život do kolejí jakési sebepotvrzující tendence, kdy se člověk začne chovat tak, že naplňuje předpověď.
Náprava člověka je mnohem méně pravděpodobná, než smíření se s tím, že za rok zemřu a do té doby si užívat. A v tomto je ten test dvousečný. A negativní dopad se mi zdá výrazně větší než pozitivní, tudíž test pokládám za zcestný, jak jsem už uvedl v příspěvku o kousek výš.

Anonymní řekl(a)...

1. 9. 2009 9:26 Dalibor Z. Chvátal
„Zjistěte, jak návyky negativně ovlivňují délku Vašeho života. Po vyplnění jednoduchého dotazníku budete znát prognózovaný den Vaší smrti. Získáte také informace, které Vám umožní žít lépe.“ Těmito větami lákají stránky www.dayofmydeath.com neznalé uživatele internetu. Po vyplnění „testu“ se zobrazí rámeček s informací, že výsledek testu je znepokojivý a pro získání kompletních výsledků je potřeba za test zaplatit. Systém nabídne „akční nabídku“ v hodnotě 0,99 Kč, ale je nutné využít službu PayPal.com. O tom je zájemce testu informovaný malými písmeny ve spodní části webu. Tuto informaci však často přehlédne a spíše si všimne preferované možnosti platby prostřednictvím SMS zpoplatněných vyšší sazbou. Pokud na inzerované číslo 900 11 99 odešle SMS v požadovaném tvaru a hned dvakrát, jak stránky požadují, přijde celkem o 198 Kč. Provozovatel stránek tím získá čistý zisk cca 75 Kč.

Senzacechtiví čtenáři, kteří pro platbu využijí platební portál PayPal.com, jak stránky inzerují, odejdou s prázdnou – žádný kód nepřijde.

Podle serveru DomainTool.com je majitelem „domény se smrtí“ Andrzej Niewiadomski z polského Krakova. Stránky jsou sice kompletně v českém jazyce, ale jsou provozovány z Polska. Samotná platba přes SMS je realizována prostřednictvím estonské společnosti Fortumo.com. Jak si ověřila redakce serveru Měšec.cz, na jejich stránkách lze snadno během 10 minut založit službu pro zasílání tzv. Premium SMS, kterou lze využít kromě českých mobilních sítí i v dalších 18 zemích. Jinak zajímavá a dobrá služba tak nabízí prostor i „obchodníkům“ s nečistými úmysly.

Datum smrti řekl(a)...

Je zajímavé, že když dám všechny kladné odpovědi, dožiju se 94let a záporné 55 :(